top of page

Fri, Oct 08

|

Retie

Sunset Walk & Talk | Wild over 40

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Sunset Walk & Talk |  Wild over 40
Sunset Walk & Talk |  Wild over 40

Tijd en locatie

Oct 08, 2021, 7:00 PM – 9:30 PM

Retie, Hodonk 99, 2470 Retie, België

Gasten

Over het evenement

Inschrijving: https://forms.gle/66Fh5xnkVtCGeFsW6

Bijdrage: 28€

Je batterijen opladen, je energie vinden, je fit en zelfzeker voelen… De boekjes en social media staan vol met tips, maar voor veel 40+vrouwen wordt het vaak een lastige zaak.

En weet je wat? Het is niet jouw schuld! Het zijn je hormonen die vanaf je 40e je balans danig kunnen verstoren. Bij een groot deel van de vrouwen in deze overgangsfase gaat dit gepaard met klachten, bij een derde van deze vrouwen verstoort het hun dagelijks leven zelfs heel erg.

Het is aangetoond dat vrouwen die goed geïnformeerd zijn, minder overgangsklachten ervaren. Het is dus heel belangrijk om te begrijpen wat een schommelende hormoonspiegel met je lijf en je gezondheid kan doen, zowel op lichamelijk, psychisch en emotioneel vlak.

Ik ben Liesbet Sourbron (41 jaar), klinisch psychologe en werk als zorgcoördinator in een secundaire school. Daarnaast geef ik vormingen voor WILdIT en run ik samen met mijn man een gezin met drie opgroeiende kinderen. Ik zit in wat ze noemen de ‘late transitie’, dus in een laatste fase van de overgang naar menopauze.

Tijdens de sunset walk & talk wil ik je versterken om met vertrouwen door deze levensfase te gaan. Met onderbouwde kennis, doorspekt met mijn real life ervaringen, kom je te weten wat je kan doen vanaf je veertigste om zo fit mogelijk deze periode in te gaan.

We starten de avond op de campspace van Oplaadpnt, waarin ik je meeneem in mijn verhaal en je aanzet om over je eigen ervaringen na te denken.

We maken een sunset walk naar @deberedoezen waar we ontvangen worden met een kopje thee/koffie. Daar zal ik je tijdens een lezing van 1,5 u onderdompelen in de wondere wereld van oestrogeen- en progestronproductie, hoe ze je beschermen tijdens je vruchtbare jaren, maar ook hoe ze de levenskwaliteit beïnvloeden eens deze productie gaat dalen. Dankzij deze inzichten zal jij je lijf beter begrijpen. Je vindt vanzelf de motivatie om gezonde leefstijlgewoontes te implementeren in je leven. Zelfs je mindset over ouder worden zal erdoor veranderen.

. We sluiten de avond af met een gezellige late-night wandeling terug naar de campspace, waarbij je ervaringen kan uitwisselen of verdere vragen kan stellen.

PS: Je partner is zeker welkom, want hey, hoe beter zij jou begrijpen, hoe beter voor de relatie, toch?

Als je in de avond liever nog even nageniet bij het kampvuur , altijd welkom om te blijven overnachten met je eigen tent of in onze belltent. Overnachtingen kan je bijboeken

Deel dit evenement

bottom of page